Jogi: Foutieve missive EBS-tarieven van regering
23 Jul 2016, 06:22
foto


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat niet de directie van Energie Bedrijven Suriname (EBS) de fout heeft gemaakt, maar de Raad van Ministers heeft in een missive de stroomtarieven bepaald. Daarin is duidelijk aangegeven dat boven de 450 kilowatuur (kWh) een hoger tarief voor het verbruik betaald werd. Huishoudens boven 800 kWh moesten SRD 1,31 neertellen voor een kWh. De tarieven zijn goedgekeurd door de ministerraad op voorstel van Natuurlijke Hulpbronnen.

Jogi probeerde deze kwestie aan te kaarten vrijdag in De Nationale Assemblee. Hij voerde aan dat minister Regilio Dodson heeft gesteld dat EBS fouten heeft gemaakt bij de doorrekening. Jogi zegt aan Starnieuws dat de directie tot zondebok wordt gemaakt, terwijl er gehandeld is op basis van de missive van de ministerraad. Volgens hem wordt de gemeenschap op een verkeerd been gezet. Nu er hoge rekeningen zijn komen uitrollen, wordt de verantwoordelijkheid van zich afgeschoven.

Minister Dodson om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er niks mis is met de schijven en de bijbehorende prijzen. Nadat de missive uit was, zijn er opdrachten gegeven aan de directie, die niet zijn uitgevoerd, stelt Dodson. Hij heeft op 29 mei in Welingelichte Kringen op publiekelijk aangegeven dat het staffelmodel voor alle huishoudens geldt. "Via de raad van commissarissen is er schriftelijk en mondeling doorgegeven dat de huishoudens geen 'flat rate' moesten betalen, want deze zou niet draaglijk zijn.

De instructie is volgens Dodson door de directie naast zich neergelegd. Uiteindelijk heeft de president als aandeelhouder ingegrepen en de opdracht gegeven dat het staffelmodel doorberekend moet worden. Dit gebeurt nu ook, zonder dat er een nieuwe missive is van de Raad van Ministers. Om alle misverstanden te voorkomen, zal er volgende week achteraf een missive uitkomen, deelt de minister mee.

U kunt de missive hier downloaden.
pdf-icon.gif Missive_elektriciteitstarieven.pdf                
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March