Verdachte gehoord in poging misbruik meisje
23 Jul 2016, 10:03
foto


Ewald W.(24) staat terecht, omdat hij gepoogd heeft een negenjarig meisje met geestelijke en lichamelijke beperkingen, seksueel te misbruiken. Het kind kan ook niet praten. De moeder en een tante van het kind hadden het meisje gebaad en deden een luier om. Ze lieten haar zo op bed achter en gingen haar kleren halen. Intussen kwam de verdachte op de plek en wilde seksuele handelingen met het kind plegen. Hij werd op heterdaad betrapt door de tante.

Toen de tante de woning wilde binnengaan, zag ze de schoenen van de verdachte bij de deur. Ze hoorde dat het kind een raar geluid maakte. Ze ging de kamer binnen en zag de verdachte half naakt bij het kind. Ze riep de overige familieleden en de politie werd ingeschakeld. Bij de politie ontkende de verdachte eerst. Daarna gaf hij toe en beweerde hij dat hij onder invloed van alcohol was geweest. Op de zitting heeft hij gebruik gemaakt van zijn zwijgrecht. Hij beweerde dat hij daar was om het kind te sussen.

De gynaecoloog onderzocht het meisje en stelde vast dat ze nog maagd is. Officier van justitie, Claudia Bruining, eiste anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen Ewald W.

Op 6 oktober zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties