Stabilisatie- en Herstelplan goedgekeurd via motie
22 Jul 2016, 17:53
foto
De Nationale Assemblee neemt via een motie het Stabisatie- en Herstelplan goed. De oppositie heeft niet tegengestemd. (Foto: Raoul Lith)


Via een motie ingediend door de coalitie is het Stabilisatie- en Herstelpan 2016-2018 zojuist met algemene stemmen aangenomen door De Nationale Assemblee. Carl Breeveld (DOE) en de oppositiepartijen hebben niet tegen het plan gestemd. Zij hebben zich onthouden van stemming door de zaal te verlaten. Breeveld zei dat er fouten zijn gemaakt, vooral in de vorige regeringsperiode en die moeten worden toegegeven. Er is veel mis met behoorlijk bestuur. Hij geeft de regering toch het voordeel van de twijfel.

De mening van de oppositie werd verwoord door Asiskumar Gajadien (VHP). Volgens hem zijn zaken in de motie opgenomen die niet op waarheid berusten. Er zijn ook geen concrete maatregelen volgens hem in het Stabilisatie- en Herstelplan. De productie en ondernemerschap worden volgens hem ook niet gestimuleerd met dit plan. De oppositie wil het plan niet afwijzen en besloot de zaal bij de stemming te verlaten. Hierna kwam ze terug in de vergaderzaal.

Rossellie Cotino (NDP) zei namens de coalitie dat Suriname nog een kans heeft met dit plan. Zij voerde aan dat in nauw overleg met De Nationale Assemblee het plan uitgevoerd moet worden. Er zijn volgens haar maatregelen opgenomen in het plan ter verbetering en waarborging van de veiligheid. Vicepresident Ashwin Adhin zei dat een uitdagende periode wordt tegemoet gegaan. De opmerkingen die gemaakt zijn in De Nationale Assemblee worden serieus genomen. Daarom heeft de regering een nota van wijziging ingediend. Assembleevoorzitter wees op de moties en de overwegingen en vroeg de regering om daar ook rekening mee te houden. Ook de moties die niet zijn aangenomen.

U kunt de motie ingediend door de coalitie hier downloaden.
pdf-icon.gif Motie_coalitie.pdf                
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April