Strafeis tegen verdachten in inbraakzaak
23 Jul 2016, 01:37
foto


Guno K. staat samen met Milton V. terecht, omdat hen drie inbraken ten laste zijn gelegd. Edgar A. zou als taxichauffeur zijn opgetreden voor de mannen. De officier van justitie, Claudia Bruining, heeft haar strafeis in deze zaak gepresenteerd. Tegen Milton V. eiste zij vrijspraak. De man kreeg het voordeel van de twijfel. Guno K. hoorde zes jaar onvoorwaardelijk tegen zich eisen, terwijl medeverdachte Edgar A. anderhalf jaar onvoorwaardelijk tegen zich hoorde eisen.
Het Openbaar Ministerie hield Guno K. voor, dat hij bij zijn aanhouding een bedrag bij zich had. Hij heeft toen verklaard dat het geld van diefstal afkomstig was. Het zou gaan om SRD 18000. De politie nam SRD 6500 in beslag en de verdachte zei toen dat de ambtenaren zijn geld weggemaakt hadden. De verdachte bleef erbij dat het geld van hem was. Het zou om zijn spaargeld gaan. Ook zou hij nooit aan de politie verklaard hebben dat het geld van diefstal afkomstig was. Ook tegenover de officier bleef hij ontkennen.

Bij een van de inbraken hebben de verdachten een kluis met ruw goud en geld in SRD en US dollar, buitgemaakt. De buit is onderling verdeeld. Guno K. heeft US$ 18.000 en SRD 3000 ontvangen. Ook had de man gedetailleerde verklaringen afgelegd bij de politie. Daarnaast had hij aanwijzingen gedaan. Verder is hij oud- bekende van de politie en kan vergeleken worden met een beroepscrimineel.

Edgar A. had ook gedetailleerde verklaringen bij de politie afgelegd. Hij was opgetreden als taxichauffeur. Op de zitting bleef hij ontkennen de feiten gepleegd te hebben. Voor de inbraken had hij een Toyota Brevis die van een familielid was en onder zijn beheer viel, gebruikt. Het voertuig mag teruggeven worden aan het familielid. Bij een van de inbraken heeft de verdachte samen met anderen, zinkplaten van het gebouw doorgeknipt om binnen te geraken. Ook bij deze inval hebben zij geld buitgemaakt. Bij de derde inbraak is een muur kapotgemaakt om binnen te gaan. De brandkast is opengebroken en geld en sieraden zijn gestolen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April