Wijdenbosch houdt presentatie over Kiesstelsel
22 Jul 2016, 13:53
foto
Commissievoorzitter 'Evaluatie Kieswetgeving', Jules Wijdenbosch.


Oud-president Jules Wijdenbosch, voorzitter van de commissie 'Evaluatie Kieswetgeving', houdt vanavond een informatiebijeenkomst voor alle politieke partijen. De president had op 22 mei een commissie geïnstalleerd om de Kieswetgeving te evalueren en adviezen uit te brengen aan hem.

Clifton Limburg, perschef van het Kabinet van de President, deelt Starnieuws mee dat na de presentatie de politieke organisatie de ruimte krijgen om op een later tijdstip inhoudelijk te reageren op de voorstellen. Wijdenbosch zal daarna ook afzonderlijk gesprekken voeren met de politieke partijen over hun zienswijze. De informatiebijeenkomst wordt gehouden in het Perscentrum van het Kabinet van de President.

Al jarenlang vragen diverse politieke partijen om het Kiesstelsel te wijzigen. Zij vinden dat het Kiesstelsel maakt dat partijen veel stemmen behalen, maar toch minder zetels veroveren omdat het Kiesstelsel niet rechtvaardig zou zijn. Op basis van al de kritieken besloot de president een commissie te benoemen die zich hierover buigt. Om het Kiesstelsel te kunnen wijzigen is twee derde meerderheid in De Nationale Assemblee vereist.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April