Reactie op artikel Stutgard
22 Jul 2016, 10:54
foto


Op 21 juli 2016, verscheen in de media een bericht van dhr. R Stutgard waarin hij benadrukte dat de DOE-bestuursleden Carl Breeveld en Marlyn Aaron-Denz niet deel mogen nemen aan de ophanden zijnde bestuursverkiezingen binnen de DOE-partij.

De leden Aaron en Breeveld staan bekend als personen die de DOE-statuten kennen en respecteren, daarover hoeft bij de samenleving en de leden geen twijfel te bestaan. Ik wil aangeven dat de beperking om niet meer dan tweemaal een bepaalde functie te bekleden binnen het bestuur, te maken heeft met de beleving van de democratie binnen de partij. De grondleggers hebben hiermee willen voorkomen dat bestuursleden oneindig lang aanzitten en de doorstroming daardoor belemmeren.

Het is daarom jammer dat de heer Stutgard dit artikel brengt in een sfeer van ongezonde competitie in plaats van de samenleving te wijzen op de argumenten en het karakter van de politieke partij DOE, waarin ze zich onderscheidt van alle andere politieke partijen.
Een ander artikel uit onze statuten welke door dhr. Stutgard is besproken, is artikel 14 welke betrekking heeft op het Hoofdbestuur. Ik acht het als mijn plicht erop te wijzen dat geciteerd is uit statuten die reeds zijn vervallen. De informatie die u is voorgehouden is dus outdated.
Op 12 juli 2014 zijn de statuten van de DOE-partij o.a. op dit artikel gewijzigd:
Artikel 14 Hoofdbestuur lid 4. Leden van de Partij die zitting hebben in de Regering, mogen geen zitting hebben in het Hoofdbestuur.

Uitleg: DOE leden die de functie van President, Vicepresident of Minister bekleden, mogen niet tegelijk lid zijn van het Hoofdbestuur.
Waarom?
Zij moeten boven partijen staan en alle aandacht besteden aan de duurzame ontwikkeling van Land en volk
Leden die andere openbare functies bekleden: DNA, Staatsraad, DR en RR, mogen wel bestuursfuncties bekleden.
Waarom?
Ze moeten de band tussen de partijprincipes en hun dienstbaarheid aan de samenleving niet uit het oog verliezen. Ze moeten burgers mobiliseren en activeren om betrokken te raken bij de ontwikkelingsdoelen van de partij en die ook uit te voeren in het belang van land en volk.

Ook over besluitvormingsprocessen binnen de partij heeft het lid Stutgard zich de afgelopen tijd in de media uitgelaten. Helaas moet ook ten aanzien van dit punt geconcludeerd worden dat de gemeenschap niet de juiste informatie heeft gehad. Dit valt te betreuren. De partij heeft middels een persconferentie al de juiste toedracht van zaken aan de gemeenschap bekendgemaakt. Ik benadruk dat besluitvormingsprocessen transparant zijn binnen de DOE-partij en conform de statuten hun beloop vinden.

Ik wil de samenleving er voorts op wijzen, dat voor de juiste berichtgeving over de DOE-partij, er binnen onze organisatie een mediateam en een strategie groep zijn aangesteld. De juiste informatie over onze partij, haar functioneren en haar statuten kunt u via onze website, ons radio programma en onze e-krant krijgen.
Leden van de partij die andere informatie wensen te verstrekken, doen er goed aan dit op eigen titel te doen, zo voorkomen ze dat verkeerde informatie over de partij in de media komt.

Roelof Pot
Kernvoorzitter, lid Strategiegroep en lid van het Mediateam
Advertenties