Zestien jaar cel voor agent die vriendin doodde
22 Jul 2016, 01:32
foto


De politieman Ronny G. (32) is donderdag gevonnist tot een celstraf van zestien jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De kantonrechter stelde vast dat het wettig en overtuigend bewezen is dat de veroordeelde zijn vriendin om het leven heeft gebracht. Ze achtte doodslag bewezen en sprak hem vrij van moord, omdat opzet en met voorbedachten rade niet bewezen zijn. Het Openbaar Ministerie eiste achttien jaar tegen de man.

Ronny G. had zijn vriendin Denice Kromowirjo (30) van het leven beroofd. Dit gebeurde op 28 augustus van het afgelopen jaar. Het ontzielde lichaam werd zes dagen later ontdekt. De verdachte nam een verdelgingsmiddel in en werd in het ziekenhuis opgenomen. Raadsman Oscar Koulen die Ronny G. bijstond, voerde aan dat hij van alle rechtsvervolging ontslagen moest worden, omdat in de psychiatrische en psychologische rapporten aangegeven was dat de man aan een progressief depressief syndroom lijdt. Op het moment dat hij het feit beging, wist hij niet wat hij deed.

Rechter Sieglien Wijnhard verwierp het verzoek van de raadsman. Ze voerde aan dat het probleem het agressieve gedrag van de man was en dat uit de twee rapporten niet gebleken was dat de veroordeelde ontslagen moest worden van alle rechtsvervolging.
Wijnhard merkte op dat de toestand van de veroordeelde verergerd was, omdat er dagelijks ruzie was met zijn vriendin. De man had gepoogd om een einde te brengen aan zijn leven. Hij werd ontwapend en werd tijdelijk uit het ambt gezet. Dit verergerde zijn toestand. De kantonrechter vond dat het gedrag van de veroordeelde niet te verklaren is vanuit zijn depressieve toestand. Hij had het leven ontnomen van zijn vriendin. Zij had een fles naar hem gegooid en die raakte hem. Hij werd agressief.

Ronny G. beantwoordde de sms'jes van zijn vriendin, nodigde vrienden uit voor een BBQ-feestje, terwijl er een lijk in de kamer van de woning lag.
Wijnhard week af van het strafvoorstel van de officier, omdat zij rekening heeft gehouden met de omstandigheden en de veroordeelde is voor het eerst in aanraking gekomen met justitie. Raadsman Koulen kan zich niet terugvinden in de opgelegde straf en heeft besloten om hoger beroep aan te tekenen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April