EK 2016: Rode Duivels druipen af, Wales stoomt verder
01 Jul 2016, 18:21
Radja Nainggolan brengt de Rode Duivels in de 12e minuut op voorsprong. (Foto's: Reuters)

EK 2016 is voorbij voor de Rode Duivels. De manschappen van Marc Wilmots zijn met 1-3 onderuit gegaan tegen Wales. In de halve finale is Wales de tegenstander van Portugal.

Sam Vokes heeft een einde gebracht aan de droom van de Rode Duivels. In de 84e minuut schoot hij het derde doelpunt voor het legioen van Chris Coleman. Hij wint het kopduel van Toby Alderweireld en kopt het leder in de touwen. Een half uur daarvoor had Hal Robson-Kanu al gezorgd voor voorsprong voor Bale en co. Hij zette de defensie van België in de wind en strafte de blunder van Jason Denayer af. Thibaut Courtois was kansloos.

In de 12e minuut was het nog feest bij de Rode Duivels. Radja Nainggolan bracht de ploeg immers op voorsprong met een wereldgoal. Hij knalde de bal van ver in de kruising. De assist kwam van Eden Hazard. Met enkele flitsen is het vanaf dat moment gedaan voor België.

De Welshmen creëren kans op kans. De aanvoerder Ashley Williams is in de 29e minuut trefzeker en kopt de gelijkmaker staalhard in het doel van Courtois. Daarvoor moest de Belgische sluitpost nog redding brengen. Taylor dook op in de zestien meter en leek te gaan scoren. Maar hij had niet gerekend op de reflexen van Courtois. Ook voor een schot van Bale in de 33e minuut moest de Belgische nummer één redding brengen.

Morgen komen Duitsland en Italië tegen elkaar uit, terwijl Frankrijk en Ijsland elkaar zondag treffen in de kwartfinales.