ABOP: Strijden tegen elke nieuwe vorm van onderdrukking
01 Jul 2016, 08:38
foto


De rooskleurige toekomst van ons land is nu overdekt met 'donkere' dagen. De onderdrukking als gevolg van de slechte sociaaleconomische situatie, die heden ten dage in alle vormen zich manifesteert binnen de Surinaamse samenleving, lijkt onophoudelijk. Het streven naar gelijke rechten, kansen en zelfstandigheid voor de natie is hierdoor ook zwaar getroffen. Het wachten op betere dagen schijnt meer utopisch dan realistisch.

De maatschappelijke verhoudingen zijn ontwricht en de uitzichtloosheid houdt aan met alle gevolgen van dien. We moeten thans samen ervoor zorgen dat wij bevrijd raken van deze gevangenschap. De ABOP roept daarom ook op tot duurzaam herstel van de verstoorde verhoudingen. Dit is de dag voor vrijheid en verlossing, die wij als volk al hebben overbrugd. Het volk heeft recht op bevrijding.
Daarom is het belangrijk om op deze Manspasi-dey met z'n allen te gaan bezinnen over de nieuwe strijd die ons moet verlossen van deze donkere dagen. Een strijd dat reeds door onze voorvechters voor vrijheid, is gestreden lijkt zich weer te keren. Surinamers, wees waakzaam en laten wij als natie blijven vechten tegen elke vorm van onderdrukking.

Geef ondersteuning aan de zwakste schakels, Wees tolerant en verdraagzaam, help meedenken aan oplossingen, blijf het positieve ondersteunen en maak dat de 'nieuwe' ketens van onderdrukking wegblijven. Laat deze Keti Koti dag u niet weer houden om al de verworvenheden van de vrijheid te ervaren. God zij met ons Suriname. De ABOP wenst de totale gemeenschap een bezinningsvolle en leuke Keti-Koti dag toe.
Advertenties