Gajadien: Coalitie besluit besloten vergadering te houden
29 Jun 2016, 14:48
foto
President Desi Bouterse is rond half drie aangekomen bij het gebouw van De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee heeft in de huishoudelijke vergadering besloten om president Desi Bouterse in comité-generaal de gelegenheid te geven de volksvertegenwoordiging te informeren over de staatsveiligheid die in gevaar zou zijn. De president wil deze informatie achter gesloten deuren geven. De procureur-generaal heeft instructies gekregen van de president op basis van artikel 148 van de grondwet.

Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) zegt aan journalisten dat de coalitie heeft besloten om de vergadering achter gesloten deuren te houden. De oppositie doet niet mee aan besluitvorming van De Nationale Assemblee zolang Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan, die teruggeroepen zijn, nog deelnemen aan beraadslagingen van het college. De oppositie vindt dat de samenleving recht heeft op informatie. Er had een openbare vergadering gehouden moeten worden.

Gajadien voert aan dat nog voordat De Nationale Assemblee ingelicht is minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie journalisten meegedeeld heeft hoe de regering heeft ingegrepen in het 8 december strafproces. Ook heeft de president buitenlandse mogendheden ingelicht over de situatie zonder de volksvertegenwoordiging te kennen. Gajadien zegt dat sinds vorige week bekend is dat op basis van artikel 148 zou worden opgetreden. Ook de besloten vergadering voor woensdag was al afgesproken. De oppositie zal wel aanhoren wat de president achter gesloten deuren te zeggen heeft.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April