Regering geeft pg instructies op basis van artikel 148
29 Jun 2016, 13:46
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos staat journalisten kort te woord. (Foto: Raoul Lith)


De regering heeft unaniem besloten om artikel 148 van de grondwet in werking te stellen. Dit heeft minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zojuist meegedeeld aan journalisten die postgevat hebben bij De Nationale Assemblee. "De puzzel is al opgelost".

De Regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging. Zo luidt artikel 148 van de grondwet. Voor het eerst is er gebruik hiervan gemaakt. De Krijgsraad had op 9 juni bepaald dat het 8 december strafproces op 30 juni wordt voortgezet met het requisitoir van auditeur-militair Roy Elgin. Bouterse is hoofdverdachte in dit moordproces.

Er is een missive getekend vandaag, waarna de resolutie door president Desi Bouterse is uitgevaardigd. Tijdens een regeringsvergadering op het paleis zijn de ministers ingelicht over deze stap. Starnieuws verneemt dat ook met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday een overleg is gevoerd. Minister Van Dijk-Silos zei dat de president verder uitleg zal geven. De Nationale Assemblee houdt zo meteen een besloten vergadering hierover.
Advertenties