Rechter wijst vordering Sapoen en Chitan af
29 Jun 2016, 11:47
foto


De kortgedingrechter heeft het vonnis van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan vandaag afgewezen. Zij hadden de rechter gevraagd om het Centraal Hoofdstembureau (CHS) op te dragen geen invulling te geven aan de vacature totdat de zaak in bodemprocedure is beslecht.

In deze zaak waren ook de politieke partijen Pertjajah Luhur, VHP en NPS voor de rechter gedaagd. Deze partijen stellen dat Sapoen en Chitan geen Assembleeleden meer zijn, want zij zijn teruggeroepen. De rechter heeft CHS opgedragen om in de opengevallen vacature te voorzien.

Rechter Alida Johanns heeft de grondslagen van de vordering afgewezen. Sapoen en Chitan vonden dat de gronden om CHS op te dragen te voorzien in de vacature apert onjuist zijn. Het vonnis dat eerder geveld was door rechter Marie Mettendaf was bij voorraad uitvoerbaar. De opschorting kan alleen worden toegewezen als er sprake is van een juridische misslag. De rechter oordeelde dat dit niet het geval is.

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, zegt aan Starnieuws dat het vonnis allang uitgevoerd moest worden. De zoveelste rechter heeft nu bepaald dat Sapoen en Chitan onrechtmatig Assembleelid zijn. "Ik hoop dat wij nu over kunnen gaan naar de orde van de dag. Het land heeft genoeg problemen die de aandacht vragen. Wij kunnen niet steeds bezig zijn met Sapoen en Chitan," stelt Somohardjo.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April