Alven Roosveld richt zich tot Assembleeleden
29 Jun 2016, 03:22
foto
Alven Roosveld


Alven Roosveld laat zijn stem horen via social media. Hij merkt op dat Suriname op een kruispunt staat en de 51 Assembleeleden vervullen een sleutelrol in deze fase. Zij horen namens het volk te spreken en te kiezen voor de belangen van het land en niet die van één persoon of een groep. Hij doelt op de informatie die later op de dag president Desi Bouterse achter gesloten deuren zal verstrekken aan De Nationale Assemblee over de uitspraak van de Krijgsraad in het 8 december strafproces.


"Aan ons nageslacht zullen we verplicht rekenschap moeten afleggen. Ik verwacht van politiek Suriname en in het bijzonder van mijn partij, de VHP, dat ze er alles doet wat in haar macht is om de vrede, maar vooral de vrijheid te waarborgen," stelt Roosveld. Hij pleit ervoor dat het belang van het land moet prevaleren.

Nu is het volgens hem de tijd om de Assembleeleden te wijzen dat de stem die zij laten horen, niet hun stem alleen is, maar dat ze namens het gehele volk spreken.
"Geschiedenis is precies dat; geschiedenis!
Waar we ons terdege van bewust moeten zijn is onze plaats daarin! Onze tijd en plaats is nu! Mijn boodschap speel ik op deze wijze door naar de 51 stemmen die de geschiedenis zullen 'shapen'. Dit doe ik dus op persoonlijke titel als Srananman. Social media is mijn luidspreker, mijn stem en pen zijn mijn wapens. Klagen heeft zijn plaats, daden ook. I kan fur’ wan baki nanga tori ma yu du mus’ sori en 'du­man fraga e wai'! Op zich is deze video een actie om aan te geven dat ik de waarde van mijn stem ken," stelt Roosveld.
Advertenties