Moestadja hoopvol over Stabilisatie- en Herstelplan
29 Jun 2016, 01:43
foto
Minister Soewarto Moestadja met de Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan en zijn staffunctionarissen Jonathan Winston en Bhart Chandoe. (Foto: Arbeid)


Het op peil houden van de arbeidsverhoudingen, stimuleren van de werkgelegenheid in de private sector en de arbeidsbescherming zijn belangrijk voor het ministerie van Arbeid. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid, heeft gisteren bij een ontmoeting met de Amerikaanse ambassadeur, Edwin Nolan, gezegd dat het ministerie zich vooral onder de huidige economische omstandigheden, extra hiervoor zal inspannen.

Moestadja gaf aan dat de huidige financiële positie van de overheid, veel inventiviteit en creativiteit vergt van het ministerie van Arbeid om te kunnen werken aan beleidsdoelen. Hij noemde de werkgelegenheidsprogramma’s gericht op kwetsbare groepen, als voorbeeld. In het kader van de crisisbeheersing naar transformatie van de economie, is werkgelegenheid ook opgenomen als een van de prioriteiten. Dit is terug te vinden in het plan Herstel en Stabilisatie 2016 -2018, zegt de voorlichting van Arbeid.

Moestadja is hoopvol gestemd over het welslagen van dit plan dat nu besproken wordt in De Nationale Assemblee. Volgens hem wordt de factor arbeid door de regering beschouwd als een bepalende factor voor de zo gewenste economische stabilisatie en groei. Arbeid zal ook een belangrijke rol spelen in het Ontwikkelingsplan 2017-2021 dat nu wordt voorbereid door de regering.

Het Decent Work Country Programme dat met technische assistentie van de Internationale Arbeidsorganisatie wordt uitgevoerd in Suriname, vormt volgens Moestadja de basis van de bijdrage van het ministerie aan het Stabilisatie en Herstelprogramma. Ook in de beleidsnota van het ministerie en in het Ontwikkelingsplan zal dit programma de rode draad vormen.

Nolan was vergezeld van Jonathan Winston en Bhart Chandoe, twee staffunctionarissen die belast zijn met politieke en economische aangelegenheden op de ambassade.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March