Vrouw in oplichtingszaak voorlopig vrij
28 Jun 2016, 21:50
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft Reshmadebi M. voorlopig in vrijheid gesteld. De verdachte wordt oplichting en verduistering verweten. Ze hield de benadeelden voor dat zij in staat was om de behandeling van beschikkingen voor hun perceel te laten bespoedigen en deze in orde te krijgen. Zo kon zij op slinkse wijze gelden van de benadeelden aftroggelen. Zij vroeg de rechter om de voorlopige hechtenis op te schorten, omdat ze bij haar kinderen wil zijn. Daarnaast beloofde zij zich nooit meer schuldig te maken aan dit soort feiten.

Officier van justitie, Astrid Niamat, eiste een celstraf van tien maanden waarvan twee voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Ze wist de benadeelden op slinkse wijze het geld afhandig te maken. Zij hield de benadeelden voor dat zij grondbeschikkingen en andere grondpapieren in orde kon maken. Steeds moesten de benadeelden geld afstaan voor allerlei administratieve zaken. In totaal betaalden de eerste twee benadeelden, een moeder en dochter, SRD 16.800 en US$ 600 aan Reshmadebie M.

De derde benadeelde wilde de stukken voor zijn neefje in orde krijgen. De verdachte bood hulp aan en vertelde dat zij Anna heette en bij het Glis werkte. Hij betaalde SRD 3600. Daarna bleek dat zij steeds een smoes gebruikte en de stukken niet kon leveren. De verdachte beweerde dat de man een relatie met haar wilde en haar vooruitlopend SRD 3600 betaald had. Toen zij weigerde, stond zij het geld aan hem af. De benadeelde verklaarde dat hij niets van haar had ontvangen. Op 25 juli zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April