DRS wil informatie over 'staatsveiligheid in gevaar'
28 Jun 2016, 11:34
foto


De partij voor Duurzaam Rechtvaardig Samenleven (DRS) heeft per brief aan president Desi Bouterse gevraagd ook geïnformeerd te worden over een heersende constitutionele crisis. Hoewel wij een buitenparlementaire politieke organisatie zijn, maken ook wij ons zorgen over een situatie waarbij, volgens de president, de staatsveiligheid in gevaar is. Helaas hebben wij geen enkele reactie op ons schrijven ontvangen.

Ondertussen vernemen wij uit de media dat van de groeperingen die wel door de President geïnformeerd zijn, zoals politieke organisaties, de DNA en het Hof van Justitie, tot nog toe geen enkele overtuigd is geraakt van het bestaan van een constitutionele crisis.
Dat de president er niet in slaagt duidelijkheid te verschaffen in en anderen te overtuigen van een door hem geconstateerde constitutionele crisis, doet bij ons het vermoeden ontstaan dat de President zich waarschijnlijk vergist heeft in de beoordeling van een situatie.

Teneinde de orde en rust in de samenleving te bewaren roepen wij de president op de bevolking te informeren dat er sprake is geweest van een vergissing als gevolg van miscommunicatie tussen hem en de minister van Justitie en Politie.
Wij zitten als land met een enorme financieel economische crisis waarvan velen de omvang en diepgang nog onvoldoende beseffen. Om deze crisis succesvol het hoofd te bieden zijn orde, rust en solidariteit absolute vereisten.

De regering, en de president in het bijzonder, zijn de eerste verantwoordelijken om ervoor te zorgen dat aan deze voorwaarden wordt voldaan. Zij dienen daarom alles na te laten dat de orde en rust kan verstoren en of verdeeldheid kan zaaien in de samenleving.
Ook de bevolking roepen wij op de rust te bewaren en geen onnodige spanningen op te roepen zodat wij in alle vrede en harmonie kunnen werken aan herstel en wederopbouw van onze economie.

De partij voor Duurzaam Rechtvaardig Samenleven (DRS)
Advertenties