Comité-generaal voor woensdag gepland
28 Jun 2016, 00:01
foto
De vergadering achter gesloten deuren is gepland voor woensdag 13.00 uur. Daarvoor is er een huishoudelijke vergadering.


'Voorstel om over te gaan in Comité-Generaal teneinde de President van de Republiek Suriname, de heer D.D.Bouterse, in de gelegenheid te stellen De Nationale Assemblee te informeren inzake het constitutioneel vraagstuk in ons land'. Zo luidt agendapunt 2 van de huishoudelijke vergadering die voor woensdag 29 juni om 12.30 uur is uitgeschreven.

Na groen licht van de volksvertegenwoordiging zal de vergadering achter gesloten deuren om 13.00 uur beginnen. Aangezien hiervoor toestemming nodig is van De Nationale Assemblee, wordt er eerst een huishoudelijke vergadering gehouden. Informatie die in comité-generaal wordt gegeven, is geheim. Hierover mogen er geen mededelingen worden gedaan.

De besloten vergadering tussen regering en volksvertegenwoordiging heeft te maken met de uitspraak van de Krijgsraad om het 8 december strafproces op 30 juni te vervolgen. Bouterse is hoofdverdachte in het strafproces. De Krijgsraad heeft besloten dat schorsing van de vervolging is opgeheven. Verklaarde dat de toepassing van artikel 1 van de gewijzigde Amnestiewet van 5 april 2012 op grond van artikel 137 van de grondwet, ongeoorloofd is en laat dit artikel buiten toepassing. Nabestaanden mogen zich voegen in het proces en een schadevergoeding eisen. Het requisitoir is bepaald voor 30 juni.

Auditeur-militair Roy Elgin had op 4 maart gevraagd om op basis van artikel 5 lid 2 van het Wetboek van Strafvordering, de schorsing van de vervolging met een jaar te verlengen. De Krijgsraad heeft dit verzoek afgewezen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April