Tien jaar geëist tegen vader voor verwonden kinderen
28 Jun 2016, 07:58
foto


Tegen Ashwien J. (36) heeft officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van tien jaar geëist. Hij zou opzettelijk en met voorbedachte rade geprobeerd hebben zijn drie kinderen van 2, 4 en 8 jaar van het leven te beroven. Ook is hem ten laste gelegd dat hij hen zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht. De officier van justitie vroeg dat de man psychologische begeleiding krijgt. De verdachte had zijn kinderen ernstig verwond. Daarna had hij zichzelf ook verwond en kon niet verklaren waarom hij overging tot die handeling. Bij de kinderen moesten er chirurgische ingrepen plaatsvinden.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) weet de verdachte wel wat hij wilde bereiken. Aan de psycholoog had hij verteld dat hij zijn kinderen niet aan zijn vrouw wilde afstaan. Daarom wilde hij hen vermoorden. Hij wilde ook niet meer leven. Niamat vindt dat hiermee poging tot moord bewezen is. De kinderen hebben de verwondingen overleefd. De deskundige heeft gesteld dat er gevaar bestaat voor recidive en de verdachte moet begeleid worden. Uit het psychiatrische rapport blijkt dat er geen aanwijzingen bestaan voor een psychotische stoornissen. De strafbare feiten mogen hem volledig worden toegerekend.

De moeder van de kinderen had de verdachte twee weken voor het drama verlaten en Ashwien J. bleef alleen met de drie kinderen achter. Hij verwondde hen met een mes in de buikstreek. Na het feit gepleegd te hebben, riep hij de familie bij elkaar om te biechten wat hij gedaan had. De kinderen waren zwaargewond. Er is operatief ingegrepen. Zij waren alle drie opgenomen in het ziekenhuis. Op 11 juli zal raadsman Valerie Piqué zijn pleidooi houden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April