Boorprogramma te Maripaston op schema
27 Jun 2016, 22:24
foto


Grassalco heeft de exploratie naar ertsvoorkomens steeds gedaan tot een maximale diepte van tien meter. Het staatsmijnbouwbedrijf is nu op haar concessie in Maripaston in Para bezig met haar Diamond core boorprogramma, waarbij de maximale diepte van een boorgat 220 meter is. Er zullen rond de werklocaties, ‘Ingi-poule’, in totaal tien tot zestien gaten worden geboord met een totale lengte van 1600 meter.

Manager van de afdeling Exploratie van Grassalco, Azma Karamat-Ali, is enthousiast over de resultaten van het programma. “We verwachten alle laboratorium analyses uiterlijk eind augustus aanstaande binnen te hebben waarna er gewerkt zal worden aan het finaal rapport van dit programma”, zegt Karamat-Ali. Bij het project zijn 29 arbeiders betrokken. Doel van dit project is om op de eerste plaats goudhoudend materiaal aan te tonen om de Gravity Concentration Plant (GCP) te Maripaston te voeden.

Verdere boringen, als deel van het exploratie-programma, moeten uiteindelijk een reserve aantonen, zodat er een 'middelgrote' mijn en processing-plant kan worden opgezet met een veel hogere dagproductie. In Maripaston doet Grassalco aan goudwinning zonder gebruik van kwik, zegt de voorlichting van Grassalco.

Het boorprogramma duurt maximaal zes weken en wordt uitgevoerd door het Canadees bedrijf SureCore. De supervisie ligt in handen van de Exploratie afdeling van Grassalco. Deze krijgt assistentie en begeleiding van het buitenlands consultatiebedrijf CSA Global, alsook ondersteuning in een samenwerking met het exploratieteam van goudmaatschappij IamGold.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April