Freddy Brug is niet meer
27 Jun 2016, 16:38
foto
Freddy Brug


Oud vakbondsleider Freddy Brug is vanmorgen overleden. De 70-jarige Brug heeft drie jaar geleden afscheid genomen van de vakbondswereld en deed het rustig aan. Hij was jarenlang voorzitter van de Rosebel Goldmines Werknemers Bond (RGWO).

Brug is actief begonnen in de vakbeweging in 1979. Hij werd toen voorzitter van personeelsbond bij de Belastingen. Deze vakorganisatie was aangesloten bij de AVVS De Moederbond onder leiding van wijlen Cyrill Daal. Brug heeft de RGWO drie jaar geleid, waarna hij zich niet meer herkiesbaar heeft gesteld. Lloyd Read van de vakcentrale C-47 heeft in 2013 die bond overgenomen, nadat hij de verkiezingen had gewonnen. Brug had ook afstand genomen van De Moederbond nadat tal van bonden ontevreden waren met handelingen van Moederbondsvoorzitter Errol Snijders. Brug was tijdelijk voorzitter van het interim-bestuur van de Moederbond in 2012.

Brug overlijdt een dag na komiek Walter Huisden, die vaak heeft opgetreden met Harold Braam. Het duo werd de Surinaamse ‘Snip en Snap’ genoemd. Huisden is 81 jaar geworden.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April