Tsang vraagt aandacht voor veiligheid en productiesector
27 Jun 2016, 20:36
foto
Assembleelid Stephen Tsang tijdens zijn spreekbeurt. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Stephen Tsang (NDP) vraagt opnieuw de aandacht van de regering om maatregelen te treffen om de veiligheid van de burgers in deze overgangsperiode te waarborgen. Er zijn, door de economische situatie, bijna dagelijks berovingen en diefstallen. Het afgelopen weekend is een winkelier gekapt bij een brute roofoverval. "Gisterochtend hebben dieven geprobeerd bij mij thuis in te breken, terwijl ik niet thuis was. Dankzij alerte buren is het niet gelukt. Helaas heb ik begrepen dat ze wel verderop ingebroken hebben," zei Tsang vandaag bij de behandeling van het Stabilisatie- en Herstelplan.

Tsang vraagt extra maatregelen om de burgers te beschermen in deze tijd. Het veiligheidsgevoel heeft eronder te lijden. "Mensen hebben het al zwaar met de verhogingen van de prijzen, nutsvoorzieningen. Deze criminelen maken de periode nog zwaarder voor de eerlijke burgers. En niet te spreken over de invloed ervan op toerisme, iets wat wij steeds zeggen te willen stimuleren en ontwikkelen," stelde het Assembleelid. Hij wilde concreet weten wat de maatregelen zijn die worden getroffen om de verhoogde criminaliteit tegen te gaan.

Sranan Biri
De rol van de private sector ter stimulering van de werkgelegenheid moet niet worden verwaarloosd, vindt Tsang. In een economische crisis dient de regering juist de private sector tegemoet te komen ter versterking van de werkgelegenheid en de economie, meent Tsang. "Sranan Biri gaat stoppen per 1 juli en daar gaat veel werkgelegenheid verloren. Niet te spreken over de vele restaurants en bedrijven die reeds zijn gesloten." Tsang ziet de ondersteuning voor de private sector onvoldoende terug in het Stabilisatieplan.

NPS-fractieleider Gregory Rusland ondersteunde Tsang voor zijn oproep om de private sector te ondersteunen. Hij stelde de regering voor om een team in het leven te roepen die de problemen waarmee bedrijven te kampen hebben te identificeren. Ondersteuning is nodig omdat er elke dag bedrijven hun deuren sluiten. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons merkte op dat Sranan Biri de potentie heeft voor export. Ook een ander bedrijf dat paddestoelen kweekt, met een exportpotentie, heeft aangeklopt bij De Nationale Assemblee. De ondernemer is verwezen naar Handel en Industrie.
Advertenties