EK 2016: Titelverdediger Spanje ligt eruit
27 Jun 2016, 15:29
Chiellini brengt de Squadra in de 32e op voorsprong. (Foto: AFP)

Titelverdediger Spanje is verrassend uit het EK-toernooi. Italië heeft de Spanjaarden met 2-0 uit de achtste finales geschoten. De Squadra treft Duitsland in de kwartfinales.

Italië dat vanaf het begin van de wedstrijd kans op kansen heeft gecreëerd, klom in de 32e minuut op voorsprong via Giorgio Chiellini. Gedurende de hele wedstrijd konden de Spanjaarden doelman Gianluigi Buffon nauwelijks bedreigen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd duikt Gerard Piqué ineens op in het strafschopgebied. Buffon moet met een uitstekende reflex uitpakken om de Spanjaarden de aansluitingstreffer te ontzeggen. Dan is het de beurt van Graziano Pellè die de 2-0 langs David de Gea binnenknalt.

In de 50e minuut komt Alvaro Morata dichtbij de 1-1. Hij staat helemaal vrij in de box, maar zijn kopbal gaat centraal. Buffon redt. Ook in de 77e minuut lukt het Andries Iniesta en Piqué niet het leer voorbij de Italiaanse nummer één te krijgen.

De Squadra krijgt tal van kansen. In de 55e minuut voorkomt De Gea de 2-0. Eder loopt de Spaanse verdedigers voorbij en komt oog in oog te staan met de sluitpost van de Spanjaarden. En weer redt De Gea. Het team van Antonio Conte speelt slordig en faalt om de vele kansen om te zetten. Het optreden van de Spanjaarden was onherkenbaar en bleek.