NPS sluit niet uit om alleen de verkiezing in te gaan
26 Jun 2016, 17:07
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland op Bernharddorp zaterdagavond.


NPS-voorzitter Gregory Rusland sluit niet uit dat de partij alleen de volgende verkiezing ingaat. De verkiezing kan volgens hem eerder plaatsvinden dan in 2020. Rusland is tot de ontdekking gekomen dat niet alleen politieke tegenstanders, maar ook partners infiltreren in de partij en mensen een worst voorhouden. Enkelen bezwijken hiervoor. "Laten zij u niet pakken met mooie verhalen die er worden verteld," stelde Rusland zaterdagavond bij de installatie van de onderafdeling Bernharddorp onderleiding van Sherida Almond.


Rusland merkte op dat het leven bijzonder moeilijk is geworden. Mensen zijn enorm verarmd. Het geld is in korte tijd veel minder waard geworden. Wat vroeger gekocht kon worden met de AOV-uitkering, kan nu niet. De NDP heeft de oudedagsvoorziening en kinderbijslag verhoogd, maar aan de andere kant is het dubbele weer teruggenomen. De regering heeft schoolgeld afgeschaft, maar nu moeten ouders weer een bijdrage leveren die veel groter is. Velen zijn ook onaangenaam getroffen door de stroomrekening. "Vroeger waren mensen bang in het donker, maar now den frede faya als ze de EBS-rekening zien."

De NPS-voorzitter merkte op dat op alle gebieden een crisis heerst. En elke dag komt er een bij. Nu is er plotseling een constitutionele crisis volgens de regering. Er is een financieel-economische crisis, een gezondheidscrisis, crisis in het onderwijs. Als er geen enkele uitweg meer is, gaan mensen naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Wanneer het IMF in een land komt, gaan mensen pinaren. Dit is volgens Rusland te merken aan de stroomrekeningen.

De NPS'ers worden opgeroepen om naar het veld te gaan en mensen te mobiliseren. De NPS is volgens Rusland weer nodig om orde op zaken te stellen in het land, zoals dat eerder ook is gebeurd. Politieke vrienden en tegenstanders schijnen dit niet leuk te vinden en willen niet dat de partij groeit en haar positie terugneemt. Daarom worden mensen met een bordje linzensoep weggelokt. De partij wordt hierdoor schade toegebracht. De partijvoorzitter riep de NPS'ers op om het veld in te trekken en in eenheid op te treden en zich te scharen achter de mooie idealen van de partij.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April