Voorwaarts kampioen na winst op Deva Boys
26 Jun 2016, 04:56

Voorwaarts is ten koste van Deva Boys kampioen geworden van de Eerste Klasse van de Surinaamse Voetbal Bond. De club had zaterdag in het André Kamperveen Stadion meer dan 90 minuten nodig om zich ontdoen van Deva Boys. Na een 1-1 stand werd het in de verlenging 3-1.

De strijdlust bij 'Voorie' is drie minuten na het eerste fluitsignaal beloond. De jeugdige Moreno Asoman wist al vroeg het net te vinden. Het was duidelijk dat Deva Boys terug moest komen. Dit heeft de ploeg in de eerste helft geprobeerd. Voorwaarts hield stand en verdedigde deze voorsprong. Ook in de tweede helft lukte dit aardig. Het was een verdedigende 'Voorie' in de laatste minuten van de wedstrijd tegen een aanvallende Deva Boys. Pas laat in de tweede helft, met nog een aantal secondes te gaan, was het Giovani Tiendarie die de strijd naar verlenging stuurde. Hij brak door vanuit rechts en met een goed schot noteerde hij de gelijkmaker: 1-1.

In de verlenging is vooral vermoeidheid gaan optreden bij beide ploegen. Deva Boys had meer kunnen doen, maar gaf de strijd op en Voorwaarts maakte dankbaar gebruik hiervan. Een penalty maakte dat Voorwaarts Robin Haynes de strijd uit evenwicht haalde: 2-1. Deva Boys zette alles op alles om ten minste via een gelijkspel te gaan naar penalty's. En juist op dat moment, in de tweede verlenging, sloeg Voorie toe. Een snelle aanval waarbij de verdediging van Deva Boys concentratie verloor, maakte dat Jerome Strijder een einde maakte aan alle illusies. Hij schoot de 3-1 raak.

Het is nu zeker dat de kampioen van de Eerste Klasse in de hoogste klasse van de SVB mag gaan voetballen. Het competitiemodel van het komende seizoen was al vastgesteld. 16 clubs zouden in de top voetballen. Enkele lidbonden hebben nu om een algemene ledenvergadering gevraagd met als belangrijkste agendapunt het pas aangenomen besluit ongedaan maken. Het is nu even afwachten voordat de bal in de top weer begint te rollen bij de SVB.