Deze week normalisering dienstverlening ID-kaarten
27 Jun 2016, 00:34
foto
Bekendmaking van CBB over sluiting van de afdeling Identiteit.


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) zal maandag testen of het materiaal, dat de nieuwe leverancier voor ID-kaarten zal leveren, aan de eisen voldoet. Indien het goed bevonden wordt, dan zal de dienstverlening naar verwachting deze week zijn genormaliseerd. Directeur John Saharie heeft vrijdag bekendgemaakt dat de afdeling Identiteit tot nader order gesloten is wegens het niet voorradig hebben van materiaal.

In de afgelopen dagen konden burgers, die een ID-kaart kwamen maken, niet optimaal geholpen worden. De dienstverlening was gestagneerd, omdat het CBB door zijn oude voorraad heen was en het testen van het nieuwe materiaal pas maandag kan plaatsvinden. Vanwege deze situatie was de afdeling donderdag en vrijdag gesloten. Echter zal de dienstverlening in de loop van deze week weer als vanouds zijn.

Het vorige jaar waren er op de afdeling ID-kaarten reeds een aantal veranderingen doorgevoerd om de dienstverlening te verbeteren. Zo wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van digitale camera’s, waarbij de foto direct wordt opgeslagen. Binnen het CBB vinden er diverse transformatieprocessen plaats, die uiteindelijk moeten leiden tot een algehele verbetering van de dienstverlening. Zo worden de werkprocessen beschreven om na te gaan hoe deze efficiënter kunnen worden ingezet. Voor de afdeling ID-kaarten is het werkproces reeds beschreven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April