Bond 's Lands Hospitaal doet beklag bij minister
26 Jun 2016, 08:38
foto
Imro Edam, voorzitter van de bond 's Lands Hospitaal.


Imro Edam, voorzitter van de bond bij 's Lands Hospitaal, is niet te spreken over dat geld van leden is ingehouden voor betalingen bij derden, maar drie maanden lang is er niks overgemaakt naar de schuldeisers. "De meeste medewerkers van het ziekenhuis zijn in problemen geraakt. Velen hebben schulden. Edam heeft de kwestie zaterdagavond besproken met minister Patrick Pengel van Volksgezondheid. Hij heeft beloofd deze week de zaak op te lossen, zegt Edam aan Starnieuws.

Maandag om 7.00 uur wordt er vergaderd met het personeel over deze kwestie.
Gesprekken met waarnemend directeur Bernard Abia hebben geen duidelijkheid gebracht. Edam zegt dat aan de minister is meegedeeld dat de directie mismanagement voert. Nu zijn de personeelsleden de dupe geworden en in grote problemen gestopt.

Edam zegt dat ruim 90% van de medewerkers schulden heeft bij de bank of bij handelszaken. Bij het ziekenhuis werken ruim 700 personen. "Het salaris is niet toereikend, daarom worden op afbetaling spullen gekocht. Diverse leden hebben aanmaningen gekregen dat er niet betaald is. Dit terwijl het geld is ingehouden. Dit is niet te accepteren," zegt Edam. Hij zegt de situatie beu te zijn. Nu moet er schoon schip gemaakt worden vindt de bond.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April