EK 2016: Goal in slotverlenging redt Portugal
25 Jun 2016, 19:42
foto
In de eerste verlenging waren de Kroaten het gevaarlijkst. (Foto: AFP)


De goal van Ricardo Quaresma in de 117e minuut heeft de verlossing gebracht voor Portugal, 1-0. Kroatië dat veelbelovend begon aan het EK-toernooi heeft vanavond het moment laten liggen. Luka Modric en zijn ploeg begonnen de groepsfase als een van de favorieten, maar verlaten Frankrijk diep teleurgesteld. Portugal heeft geluk gehad.

Noch Portugal noch Kroatië heeft kansen durven nemen. De score bleef dan ook na de reguliere speeltijd blanco aan beide kanten. Ook de eerste verlenging leverde niets op. In het absolute slot van de tweede verlenging is het doelpunt er in Lens. Na een counter komt de bal op links bij Nani terecht, die met een mooie paas Ronaldo bereikt aan de tweede paal. Danijel Subasic stopt de knal van de sterspeler van Real Madrid, maar Quaresma kan in de rebound het leer alsnog in de touwen koppen.

Luttele seconden daarna kan Darijo Srna de bal voor het doel brengen en kan Domagoj Vida met links schoppen. Maar de poging van de centrale verdediger gaat net naast. Een eerder poging van Pepe die Quaresma afzondert op de rechterflank. Quaresma zet voor maar bereikt Ronaldo niet.

In de kwartfinale komt Portugal uit tegen Polen, die eerder met penalty's de wedstrijd tegen Zwitserland in zijn voordeel besliste. In de achtste finales komen morgen tegen elkaar uit Hongarije tegen België, Duitsland tegen Slowakije en Frankrijk tegen Ierland.
Advertenties