Burgerpersoneel ontvangt grondbriefjes van RGB
25 Jun 2016, 20:54
foto
Minister Steven Relyveld van RGB reikt grondbriefjes uit. (Foto's: RGB)


Op het terrein van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) vond gisteren de uitreiking plaats van ruim grondbriefjes aan 752 burgerpersoneel van het Korps Politie Suriname (KPS) en anderen. Samen met de bond burgerpersoneel en de stichting Bouwfonds KPS werd een terrein te Orleane kreek, de Hulp, in Commewijne gelokaliseerd.

In 2010 werd er een aanvang gemaakt met de registratie. Echter werd het proces van uitgifte gestagneerd en waren de reeds uitgegeven bereidverklaringen vervallen. Nu na zes jaren is het geduld beloond en hebben deze belanghebbenden hun bereidverklaringen ontvangen uit handen van minister Steven Relyveld van RGB, meldt het ministerie.

De bewindsman beaamt dat het proces van aanvraag tot uitgifte niet makkelijk is geweest. Hij is blij dat hij wederom deze groep heeft kunnen helpen aan een stukje rechtszekerheid. Hij riep de mensen op om zo spoedig mogelijk te voldoen aan alle gestelde voorwaarden, zodat de uitreiking van de toewijzingsbeschikkingen snel kan plaatsvinden. Relyveld geeft aan dat het terrein van 61 ha veel te groot bleek te zijn voor alleen het personeel van KPS, waardoor is besloten om ook andere burgers mee te nemen in dit project.

Joyce Blokland, voorzitter stichting Bouwfonds KPS, memoreerde in haar toespraak het moeilijke proces van registratie tot uitgifte. Als voorzitter heeft zij het heel moeilijk gehad, maar heeft ondanks alles zich ingezet voor alle belanghebbenden. Volgens haar was het terrein in 2010 al bouwrrijp gemaakt, maar door de jaren heen moet dat weer ter hand worden genomen. Zij geeft aan dat zij de toezegging van het ministerie van Openbare Werken heeft gekregen om de infrastructuur in orde te maken. De terreinen moet door de stichting weer bouwrijp gemaakt worden.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April