EK 2016: Wales met owngoal in kwartfinales
25 Jun 2016, 15:17
foto
Gareth McAuley heeft met een owngoal Wales de kwartfinales geschonken.(Foto: Reuters)


Een eigen goal van Gareth McAuley heeft Wales in de kwartfinales van het EK-toernooi gebracht. Noord-Ierland verlaat het toernooi. Tot een echte wedstrijd is het niet gekomen. Enkele flitsen, maar echte kansen hebben noch Wales, noch Noord-Ierland gecreëerd. In de kwartfinales treft Wales België of Hongarije.

Nadat centrale verdediger McAuley een scherpe voorzet van Gareth Bale in eigen doel had geduwd in de 74e minuut, tikte de tijd voor de Noord-Ieren genadeloos weg. In het slotkwartier moesten ze aanvallend alles op alles zetten. Ook met vier minuten extra speeltijd, is het de Noord-Ieren niet gelukt een verlenging te forceren.

In de tweede helft komen de Noord-Ieren beter uit de verf, maar kunnen niet op tegen de formatie van Chris Coleman. Wales wordt even gevaarlijk als Sam Vokes het leder richting Michael McGovern kopt. Maar het vizier van Vokes staat niet op scherp. Kort daarop dwingt Bale met een zwabberbal McGovern tot redding in het Parc des Princes.

In de 19e minuut wordt het doelpunt van Aaron Ramsey afgekeurd voor buitenspel. De Welshmen komen op het halfuur in de eerste helft een enkele keer opzetten. Maar het zijn de Noord-Ieren die het in de eerste 45 minuten beter doen. Het is de eerste keer in meer dan 50 jaar dat Wales meedoet aan een groot toernooi en nu heeft het land met nog geen half miljoen mensen zich in de kwartfinales gekregen dankzij een owngoal van McAuley.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April