Sranan, Mi Lobi Yu
25 Jun 2016, 11:14
foto


Uw Kankantri is enkele dagen uit de lucht geweest, als gevolg van blikseminslag.
Namens Kankantri radio, wil ik heel Suriname bedanken voor de verheffende begeleiding die we van u allen hebben ontvangen.
Ja…, ik zeg: heel Suriname, omdat een heleboel soevereine Surinaamse Zuid-Amerikanen (en anderen) dagelijks afgestemd zijn op de frequentie van Kankantri n.l.: 100.9FM. U spreekt onderling en met anderen over Kankantri.
Misschien beseft u het niet allemaal, maar ik mag u ervan verzekeren dat we ons (in een toenemende mate) trots hebben gevoeld. U hebt ons wederom erkenning gegeven door uw ongerustheid. U hebt ons vleugels en gezonde zuurstof gegeven. U hebt ons als waarachtige “care-takers of God’s creation”, aangespoord, om het goede zaad te blijven strooien en we hebben dit werk met liefde gedaan. We waren even uit de lucht, “ma w’e kon baka.”

We zijn in de ether gekomen in het jaar des Heren 2000, en op 01 januari 2000 begonnen aan een werk dat nooit goed genoeg is. Een werk dat zolang de mens bestaat, zal moeten worden gedaan. De eerste fase (via de traditionele radio) zal gauw met behulp van modernere communicatiemethoden voortgaan en tevens de tweede fase inluiden.
U moet begrijpen dat onze erkentelijkheid voor uw houding van dezelfde kwaliteit is, als onze liefde voor onze soevereine Zuid-Amerikaanse natie, Suriname.
In elk district en in alle samenlevingen in onze districten moet de kwaliteit van leven onafgebroken toenemen, terwijl onze aloude culturele bases van emigranten uit alle delen van de wereld, eindeloos ervaarbaar blijven. Ervaarbaar in al de te verwachten, dynamische integratieprocessen, door de tijden
heen.

Gudu’s, alhoewel u ons dus enige tijd niet hoorde: Kankantri is er. “La’ me eerlijk zijn: Wi kant’o, ma w’e kon baka.” We zijn er weer in de week van Maandag 27 juni en kunnen dit, omdat u ons overeind houdt. En met “u” bedoel ik: de complete “Sranan liebie makandra”, want onze zaadjes bestaan ook in úw milieu. In steeds meer levens kennen we plantjes en zelfs grote en vruchtendragende bomen, uit de
bedoelde zaadjes.

De Srananman gaat (op onze eigen manier) door, met het verder ontwikkelen van onze natie, door (in elk geval) het blijven verrichten van fundamenteel ontwikkelingswerk in elk district, onder leiding van professionals die stuk voor stuk zijn: soevereine Surinaamse Zuid-Amerikanen.

Blijft kritisch praten over de Kankantri en help zodoende de Kankantri voortdurend te veredelen en meer en meer deel te laten zijn van de “Suriname environment” en van Suriname’s aandeel in de gemeenschap van wereldburgers.

Ingrid Themen - De Miranda (namens de directeur, Carmen Helstone).
Advertenties