Regering kondigt Dag van Nationale Rouw af
25 Jun 2016, 00:27
foto


De regering heeft het verzoek van het Comité van Slachtoffers en Nabestaanden Politiek Geweld, gehonoreerd. 30 juni is door het ministerie van Binnenlandse Zaken afgekondigd als de Dag van Nationale Rouw. Op deze dag zullen alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld, worden herdacht.

De vlag zal ten teken van rouw vanaf zes uur 's ochtends tot zonsondergang halfstok worden gehesen van de staatsgebouwen, scholen en de ter rede en aan de steiger liggende schepen. Ook wordt aan burgers, het bedrijfsleven, diplomatieke missies en vertegenwoordiging van internationale organisaties gevraagd, hetzelfde te doen. Landelijk wordt om 12.00 uur een minuut stilte in acht genomen.

Minister Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken doet op radio- en televisiestations een dringend beroep om tussen 11.00 en 13.00 hun programmering aan te passen. Deze bekendmaking is vrijdag gedaan door de minister.

De Dag van de Nationale Rouw wordt gehouden bij het Monument voor gevallenen van de Binnenlandse Oorlog bij het Onafhankelijkheidsplein. Bij de herdenking donderdagmiddag zullen ongeveer tweehonderd namen van mensen die zijn omgekomen sinds 1980, worden opgenoemd.
Advertenties