Dweilen met de kraan open
26 Jun 2016, 10:27
foto


De economische crisis in Suriname heeft de afgelopen periode een heleboel teweeg gebracht. Zo is door de regering een lening genomen bij het IMF en een Stabilisatie- en Herstelplan opgesteld om de situatie het hoofd te bieden. De oorzaken van de slechte economische situatie zoals, corruptie, verspilling, impopulaire maatregelen en onbedachtzame handelingen op monetair gebied, worden nog steeds, in enige mate, ontkend door zowel regeringsleden als parlementariërs.

Ondanks het uitblijven van maatregelen die verslechtering van de economie moeten voorkomen, worden er leningen genomen met een totale waarde van vier (4) miljard Amerikaanse dollar. De veroorzakers van de crisis zien wij nog steeds zowel in de regering als het parlement voorkomen. Dweilen met de kraan open!

In het parlement wordt een Herstel- en Stabilisatieplan behandeld/besproken dat nog steeds niet voor de samenleving is uitgewerkt. Terwijl het voor het volk nog onduidelijk is hoe de steeds slechter wordende situatie hersteld en gestabiliseerd zal worden, doet de regering de ene na de andere belofte met daarbij toekomst perspectieven die de omstandigheden niet verzachten, omdat door de regering de daad niet bij het woord wordt gevoegd. Het blijkt dat de maatregelen die de regering treft, ter verzachting van het leed, averechts werken en juist frustraties teweegbrengen bij burgers die betrokken raken bij dergelijke omstandigheden. Een voorbeeld: de overheveling van de Basiszorgverzekerden van de verzekeraar Self Reliance naar het SZF.

Ondanks de slechte economische crisis en de uitzichtloze situatie waarin het volk verkeert wordt nog door de regeringsleider een constitutionele crisis geopperd. Wanneer komt het volk uit de crises die over hen heen worden gestort? Zullen de leningen soelaas bieden als men de oorzaak van de crisis niet onderkent?

Clyde Welles
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April