Eerste BaZo-pasjes worden in Saramacca verstrekt
25 Jun 2016, 07:56
foto
SZF-BaZo-pasjes klaar voor distributie.


Staatsziekenfonds (SZF) begint maandag in Saramacca met het verstrekken van verzekeringspasjes aan basiszorgverzekerden. In Saramacca zullen 3500 BaZo-verzekeringskaarten worden uitgereikt. In het gehele land zijn er 140.000 rechthebbenden, van wie 35.000 in de leeftijdgroep 60+ en 105.000 in de categorie 0-16.

SZF meldt dat met alle groepen van dienstverleners overlegmomenten zijn gehouden rond de overname van de rechthebbenden in de leeftijdscategorie 0-16 jaar en 60+. Mede vanwege het feit dat de dienstverleners hun volledige medewerking hebben toegezegd en getoond in dit proces, is de overheveling van de rechthebbenden die ten laste van de Staat verzekerd zijn, op hoofdlijnen vlekkeloos verlopen, merkt het SZF op.

Na overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken, gaat het SZF over tot afgeven van de pasjes. In de Mr. Bas Ahmatali Multifunctionele Zaal te Groningen kunnen de rechthebbenden hun kaart ophalen met medeneming van een geldig legitimatiebewijs, hun geldige huidige verzekeringskaart en een familieboekje of uittreksel als er kaarten voor de groep 0 tot en met 16 jaar worden opgehaald. Wie de kaart van een andere rechthebbende ophaalt, dient ook diens legitimatiebewijs en huidige geldige verzekeringskaart te overleggen. In Saramacca zijn maandag de ressorten Calcutta, Tijgerkreek en Wayamboweg aan de beurt. Dinsdag halen de rechthebbenden uit de ressorten Jarikaba, Groningen en Kampong Baroe hun kaart op, terwijl op woensdag alle ressorten aan de beurt zijn.

Voorlopig kunnen de rechthebbenden met hun huidige geldig verzekeringsbewijs de arts, apotheek, het laboratorium, de rontgeninstelling of het ziekenhuis, bezoeken. Daarover heeft het SZF goede afspraken gemaakt met de dienstverleners. De informatie die partijen over en weer met elkaar hebben gedeeld, wordt nu meegenomen bij de verdere inrichting van de dienstverlening naar de groep rechthebbenden toe.
Advertenties