Veroordeling en vrijspraak in berovingszaak
24 Jun 2016, 02:27
foto


Stieven L, Nelinio S., Jason T. En Sergio T. stonden terecht, omdat zij bij een supermarkt hadden ingebroken. Kantonrechter Marie Mettendaf sprak Stieven L. en Jason T. Vrij, omdat er onvoldoende bewijzen tegen hen in deze zaak waren. Nelinio S. en Sergio T., zijn respectievelijk veroordeelde tot een celstraf van drie jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, om drieënhalf jaar. Mettendaf legde de straf conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal, op.

De rechter voerde aan dat het bewijs tegen Nelinio S. en Sergio T. overtuigend geleverd is. De politie had spullen die afkomstig waren van de supermarkt, in beslag genomen bij Sergio T. Ook had hij een illegaal vuurwapen bij zich. Daarnaast waren er camerabeelden, waaruit duidelijk op te maken was dat een van de verdachten deze man was. Hij werd herkend aan de tatoeage aan zijn linkerhand. De knuppel en andere persoonlijke spullen van hem waren op de beelden te zien. Verder werden er sloffen sigaretten aangetroffen die bij de inbraak buit waren gemaakt. Ook een flesje met snoepjes werd gevonden bij de verdachte. Dit was bij de supermarkt buitgemaakt.

Bij Nelinio S. waren zwarte bandjes te zien die hij om zijn handen droeg. De veroordeelde merkte toen dat meerdere mensen deze bandjes omdoen. Zijn mobiele telefoon had een barst op het scherm. Dit is duidelijk te zien op de camerabeelden. De veroordeelde gebruikte zijn mobiel om licht te schijnen tijdens de inbraak. Ook had hij een pantykous over zijn gezicht getrokken. Zijn haarlijn en de inkepingen die op het hoofdhuid gemaakt waren, waren duidelijk zichtbaar. De kantonrechter merkte op dat stelen niet mag en dat mensen hard werken voor hun geld. Ze zag geen reden om af te wijzen van de eis van de officier en legde de straf op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April