Drugsverdachte vrijgesproken; OM eiste tweeënhalf jaar
23 Jun 2016, 22:16
foto


Marciano A. is op de rechtszitting van donderdag door rechter Marie Mettendaf vrijgesproken, omdat er onvoldoende bewijs tegen hem was. De verdachte zou twee tassen, die samen 7800 gram marihuana bevatten, uit zijn busje gegooid hebben. Volgens de rechter was niet bewezen dat de man de tassen gegooid had. Ook had de politie de man niet meteen gedirigeerd naar de plek waar de tassen gevonden waren. Ook het proces-verbaal is niet concreet hierover. Verder hadden de ooggetuigen die in het busje zaten terstond geen verklaringen afgelegd, waardoor de rechter alleen de verklaringen op de rechtszitting had.

Tegen Marciano A. had het Openbaar Ministerie een celstraf van tweeënhalf jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD3000 of een vervangende hechtenis van twee maanden, geëist. De veroordeelde bleef erbij dat hij geen tas met inhoud uit het voertuig had gegooid en dat hij zich niet schuldig had gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

De verdachte werd tijdens een politiecontrole op 5 december 2015 te Klaaskreek, aangemaand om te stoppen, maar hij reed door. De politie reed hem toen klem. De agenten zagen dat de verdachte een vuilniszak en twee markttassen uit de auto gooide. Later bleek dat het om marihuana ging, met een gewicht van 7800 gram.

Marciano A. beweerde dat de zakken niet van hem waren. De officier eiste een wat ‘zachtere’ straf, omdat er geen andere verklaringen waren dan die van de politie, het neefje en de verdachte. De andere passagiers sliepen en hadden niets opgemerkt. De verdachte, die de route Atjoni - Paramaribo vice versa onderhoudt, had geen autopapieren bij zich; deze heeft hij ook nog niet kunnen overleggen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April