Juspol en MinOWC krijgen zwemvesten van Biza
23 Jun 2016, 20:31
foto
Minister Mike Noersalim overhandigt de zwemvesten aan Muriel Hoepel van MinOWC. (Foto's: Biza)


Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft 60 zwemvesten gekregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur kreeg 70 zwemvesten. Het gaat om een deel van een partij die door Biza was ingekocht voor gebruik tijdens de verkiezingen vorig jaar. Minister Mike Noersalim zei bij de overhandiging aan de vertegenwoordigers van de ministeries dat op deze wijze kosten bespaard konden worden.

Noersalim gaf aan dat het wegzetten van de vesten tot de volgende verkiezingen onverstandig zou zijn. Hij zei dat het ministerie van Biza verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid van de hele overheid. “Wij willen niet dat human capital verloren gaat.” Hij bracht hierbij het recente ongeval, waarbij een politieman is verdronken, in herinnering. De functionaris had geen zwemvest aan, terwijl dat wel moest.

Volgens Muriël Hoepel van MinOWC, zal de afdeling Inspectie heel goed gebruik kunnen maken van de zwemvesten. "Die afdeling legt bezoeken af aan scholen. De scholen in het binnenland moeten vaak per boot worden aangedaan en de aanwezigheid van zwemvesten zal de veiligheid verder vergroten."

Ook Justitie en Politie waardeert het gebaar van Binnenlandse Zaken. "Het Korps Politie Suriname detacheert vaak manschappen naar verschillende delen van het land. Waar er per boot moet worden afgereisd, kan heel goed gebruik worden gemaakt van deze vesten", zei inspecteur Shaam Bhoelan in zijn dankwoord.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April