Van Dijk-Silos ontkent uitspraken over Meriba
23 Jun 2016, 00:32
foto


Advocaat Raoul Lobo die de verdachte Romano Meriba (32) bijstaat, heeft op de rechtszitting van woensdag minister Jennifer van Dijk-Silos uitgenodigd om te getuigen in deze zaak. De advocaat heeft de bewindsvrouw gevraagd of zij een uitspraak in de media had gedaan. De minister zou gezegd hebben dat justitie reeds maanden van te voren wist dat er een beroving op 9 november van het afgelopen jaar zou plaatsvinden.

Meriba wordt samen met Anthony C. (55), Errol S. (41) en Ruben S. (39) ervan verdacht een ondernemer op 9 november vorig jaar beroofd te hebben. Na deze beroving zijn twee medeverdachten doodgeschoten. Van Dijk-Silos verklaarde dat zij Meriba eerder niet heeft gekend en hem pas in de beklaagdenbank gezien heeft. Zij legde uit dat zij geen specifieke uitspraken gedaan heeft over deze beroving. Als justitieminister is zij niet bij operaties van de politie betrokken. Ook is zij niet betrokken bij de opsporing, vervolging en de rechtszittingen.

Raadsman Lobo kon zijn ogen niet geloven en zegt een CD te overleggen aan het gerecht waaruit zal blijken dat de minister die uitspraken had gedaan. Van Dijk-Silos zou eerst de uitspraak gedaan hebben dat zij van te voren wist over de beroving. De politie ontkende dit. Volgens de advocaat ontkent de minister nadat de politie de uitspraken ontkende. Meriba zei tijdens het getuigenverhoor van de minister dat zijn zaak nader onderzocht moet worden. Dit zou hij al aan officier van justitie, Duncan Nanhoe, voorgehouden hebben. Kantonrechter Rewita Chatterpal maakte de verdachte meteen duidelijk dat dit niet op het bordje van de bewindsvrouw hoort, maar bij het Openbaar Ministerie aangekaart moet worden. Bij de beroving werden Siegmund Struiken alias ‘Siekie’ en Melvin Tob alias ‘Stupie’ dodelijk geraakt.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April