Spoedig meer takken van sport in de districten
22 Jun 2016, 19:19
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer in gesprek met vertegenwoordigers van districtssportbonden. (Foto: S en J)


Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken (S en J) heeft in afzonderlijke gesprekken met Patrick van Genderen en Oscar Awese van de Albina Sportbond en Ricardo Panka en Joel Panka van de Para Sportbond, gesproken over de problemen van de bonden en de wijze waarop het ministerie ondersteuning kan bieden. Zo heeft Albina maar een voetbalveld, dat evenwel niet goed bespeelbaar is. De Para Sportbond is bezig met het opknappen van het stadion en kan hierbij alle hulp gebruiken.

Het is de bedoeling de jeugd meer mogelijkheden te geven om zich te ontwikkelen op sportgebied. Het ministerie wil meerdere takken van sport aanbieden. De meeste sportbonden in districten bieden alleen voetbal en slagbal aan. “Veel jongeren willen sporten, maar tot nog toe zijn er niet veel takken van sport die wij kunnen aanbieden”, zegt bondsbestuurslid Van Hekelen. De Para sportbond wil meer competities draaien, na oplevering van het stadion. Ricardo Panka zegt dat de aanpak die Abdoelgafoer voorstelt voor sportontwikkeling, identiek is aan zijn ideeën.

Abdoelgafoer denkt dat samenwerking tussen de verschillende bonden in de districten een manier is, om geen middelen en tijd te verspillen. “Het ministerie ondersteunt alle goede bewegingen van organisaties om de sport te structureren. Met mankracht en sportmateriaal zullen wij de sportbonden in de districten versterken om jeugdteams op te zetten, die met de jeugdcompetities mee kunnen doen in de toekomst.”

Het onder-directoraat Recreatie en Sport zal management- en standaard logistieke trainingen voor het opzetten van een vereniging verzorgen, zegt de voorlichting van S en J. Abdoelgafoer sprak de bestuursleden in aanwezigheid van de directeur van Sportzaken, Luciano Mentowikromo en onderdirecteur Recreatie en Sport, Kenneth Jaliens.
Advertenties