Politie rolt bendes op
22 Jun 2016, 12:11
foto
De in beslag genomen spullen door de politie. (Foto: KPS)


Drie verdachten zijn aangehouden door de politie van Rijsdijk in de nacht van donderdag op vrijdag. Via de Centrale Meldkamer kregen de wetsdienaren de melding dat een voertuig zich verdacht ophield bij de Palisadeweg. Bij aankomst op de plek werden drie mannen aangehouden. Bij controle in het voertuig werden drie brushcutters, een kettingzaag, een cirkelzaag en breekwerktuigen aangetroffen en in beslag genomen.

De drie verdachten werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Uit de administratie bleek dat een benadeelde op donderdag 16 juni aangifte van diefstal door middel van braak heeft gedaan, waarbij eerder vermelde goederen zijn gestolen. De aangever die was opgeroepen zich aan te melden op het politiebureau herkende zijn goederen.

Het drietal Mahinder H. (32), Michel F. (30) en Orpheo P. (23) zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het onderzoek wees uit dat deze verdachten die in verschillende benden opereren zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere strafbare feiten.

Orpheo, P. alias 'Bonjo' werd opgespoord voor diefstal middels geweldpleging gepleegd op dinsdag 26 april te Atjoni in het district Brokopondo. Bij deze diefstal werden van het ministerie van Regionale Ontwikkeling buitgemaakt twee buitenboord motoren. De verdachte heeft zich ook schuldig gemaakt aan andere strafbare feiten gepleegd in dit district en andere plaatsen. Orpheo heeft zich recentelijk in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 juni schuldig gemaakt aan een inbraak in het ressort Para. Door de aanhouding van één van zijn kompanen dezelfde nacht, werd hij in beeld gebracht. Met de aanhouding van deze verdachten zijn er een viertal inbraken in het ressort Para opgelost, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April