Conceptwet Secundair Onderwijs op de ontleedtafel
22 Jun 2016, 10:07
foto
Bij de presentatie van de conceptwet Secundair Onderwijs. (Foto: MinOWC)


De conceptwet Secundair Onderwijs is onlangs door de Commissie Secundair Onderwijs gepresenteerd aan de staf van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC). Het is de bedoeling dat deskundigen en belanghebbenden commentaar leveren en binnen twee maanden voorstellen doen over het document. Het finaal ontwerp zal uiteindelijk aan de Nationale Assemblee worden aangeboden.

Vertegenwoordigers van het schooldirecteurenberaad van het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ) en het Voortgezet Onderwijs voor Senioren, hebben de presentatie bijgewoond. In de commissie onder voorzitterschap van Alwin Ramdin, zitten Usha Adhin, Perdiep Murli en Cynthia Sylvester.

Alle middelbare scholen, het meer uitgebreid lager onderwijs (mulo), lager beroepsonderwijs (lbo), en het speciaal onderwijs vallen onder het secundair onderwijs, zegt de voorlichting van het MinOWC. Er zijn 26 artikelen in het concept opgenomen. Ramdin licht toe dat elk schooltype dat valt onder het secundair onderwijs, bij wet geregeld zal worden met betrekking tot onder andere de inrichting, doelgroep, strafbepalingen, inhoud, toezicht en de voorzieningen.

Het concept is aangeboden aan onderwijsminister Robert Peneux, die vorig jaar de commissie instelde. Er is ook een beroep gedaan op de verschillende onderwijsvakbonden om met voorstellen naar voren te komen. Directeur Natasia Bennanon van het departement Onderwijs, zegt dat met het concept, men goed op weg is naar een betere ordening van het secundair onderwijs.

De voorstellen die tijdens de presentatie zijn gedaan, zullen bestudeerd worden en binnen twee maanden zal er een finaal concept worden opgesteld. Dit concept zal dan weer aan Peneux worden aangeboden, voor indiening bij De Nationale Assemblee, zegt de voorlichting van het MinOWC.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April