EK 2016: Duitsland en Polen naar achtste finales
21 Jun 2016, 15:40
Mario Gomez heeft nu vier goals voor Duitsland gescoord op EK-toernooien. (Photo News)

Duitsland en Polen hebben zich elk met zeven punten geplaatst in de knock-out fase. Met dit resultaat in Groep C, gaat de derde geplaatste in Groep B –Slowakije- ook naar de achtste finales. Slowakije heeft er vier punten uit drie gespeelde wedstrijden. Noord Ierland’s ticket voor de achtste finales hangt af van de andere groepswedstrijden.

Duitsland heeft zijn laatste groepswedstrijd tegen Noord-Ierland gewonnen met het kleinste verschil. Het optreden van de Noord-Ieren was mak tegenover een dominant spelende Mannschaft. Vanaf de eerste minuten regende het kansen. Thomas Müller krijgt de eerste grote kans al in de 8e minuut. De aanvaller van Bayern wordt gestuurd door Mesut Özil, maar hij trapt pal op McGovern. Drie minuten later mist Özil die van dichtbij kan uithalen, maar de middenvelder kan zijn rechtervoet niet vol tegen de bal zetten. Mario Götze vormt even een bedreiging, maar weer loopt het stroef bij de afwerking.

In de 20e minuut kan Özil een voorzet vanop links opzetten, maar de middenvelder van Arsenaal raakt het leder alweer niet vol. Gomez raakt de bal nog net voor Özil wilde trappen, waardoor het schot kracht verliest. Vier minuten later lukt het Müller andermaal niet doelman Michael McGovern te verschalken. Zijn schot kruist te fel. Balverlies van Götze geeft Ward in de 26e minuut de kans op te rukken met de bal. Hij schiet recht op Manuel Neuer.

Twee minuten later mist Müller, zijn kopbal treft het doelhout. Kort daarna geeft Gomez de manschappen van Joachim Löw de verdiende voorsprong. Een pass van Özil door het midden, wordt door Müller verlengt naar Gomez. De spits twijfelt niet en legt de bal met links in het doel, 1-0. Ook in de tweede helft krijgen de Duitsers genoeg kansen, maar de stand blijft staan. Götze, Sami Khedira en Müller falen om de score te vergroten.

De strijd tussen Polen en Oekraïne is in het voordeel van Polen beslist, 1-0. Voor Oekraïne is EK 2016 afgelopen. De wedstrijd miste hoogtepunten ofschoon Oekraïne zich niet zonder slag of stoot gewonnen heeft gegeven. De ploeg heeft enkele kansen gecreëerd, maar tot afronding is het niet gekomen. Ook de tweede helft begint rusting. Tot Jakub Blaszczykowski in de 60e minuut Polen op voorsprong brengt. Hij kegelt de bal met zijn linkervoet in de bovenste hoek van het doel. Vier minuten later mist Bartosz Kapustka de stand naar 2-0 te tillen. Hij trapt vanuit een scherpe hoek in het zijnet.