Weg naar Zanderij bij Wit Santie gebarricadeerd
08 Jun 2016, 22:32
foto


Bewoners van Wit Santie hebben de weg naar Zanderij sinds ongeveer 21.00 uur gebarricadeerd. Districtscommissaris Armand Jurel is op dit moment ter plekke. De bewoners protesteren tegen de aanhouding van de kapitein en een basja. Regiocommandant commissaris Robby Ramjiawan bevestigt tegenover Starnieuws dat de bewoners de barricade niet willen opheffen. Zij willen de vrijlating van de gevangen genomen kapitein en de basja.

Ramjiawan zegt dat hij contact zal opnemen met het Openbaar Ministerie, aangezien de weg opengesteld moet worden. Er staan lange files langs de weg. Bovendien landt er na middernacht ook een vliegtuig. De twee mensen zijn gearresteerd omdat zij vernielingen zouden hebben aangebracht na een grensgeschil met NV Luchthavenbeheer.

Marvin Moesan van het Burger Informatie Centrum Para zegt aan Starnieuws dat ook de voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), Lesley Artist en Assembleelid Patrick Kensenhuis ter plekke zijn. Geprobeerd wordt om door te praten het probleem op te lossen. De weg is nog steeds gebarricadeerd.
Advertenties