Jogi: Ik heb minister Benschop gevraagd om bemiddeling
09 Jun 2016, 00:36
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt niet dat hij fout heeft gehandeld door hulp van minister Ronni Benschop van Defensie te vragen voor het oplossen van een privéprobleem. Hij wilde niet naar de politie gaan, omdat hij voor een oplossing koos en niet wilde dat de elektricien Kishan Gangadien zou worden opgesloten. Gangadien heeft intussen aangifte gedaan tegen Jogi voor intimidatie en bedreiging.

Deze kwestie kwam aan het licht via Times of Suriname. De krant maakte melding van de aangifte tegen de volksvertegenwoordiger tevens VHP-topper. Jogi zegt aan Starnieuws dat hij Gangadien ingehuurd had om de elektriciteit in zijn woning in orde te maken. Dit is nog steeds niet gebeurd. Hij heeft de man een paar keer aangesproken om het werk af te ronden. Hij heeft ook via derden geprobeerd de man zover te krijgen dat het werk werd afgemaakt. Toen er maar geen oplossing kwam, heeft hij de bemiddeling van de minister ingeroepen, omdat hij een goede relatie heeft met hem.

Enige tijd geleden had de minister twee leden van de militaire politie naar Gangadien gestuurd. Zij hebben met hem gesproken en gevraagd om naar Jogi te rijden. Dat is ook gebeurd en wij hebben afspraken gemaakt, maar het werk is niet afgemaakt. Gangadien verklaarde tegenover ATV dat Jogi hem moest betalen. Hij heeft een deel van het geld in kavels gekregen.

Jogi kwam de minister de vorige week in De Nationale Assemblee tegen. Daar heeft hij hem gerapporteerd dat de man het werk toch nog niet gedaan heeft. De minister beloofde met hem te zullen praten. Hij stuurde weer twee militairen naar Gangadien. Hem werd gevraagd om naar de minister te komen. De man besloot onderweg naar advocatenkantoor Kanhai te rijden. Daarna heeft hij aangifte gedaan bij de politie. Intussen is Jogi naar de politie geweest en heeft aangifte tegen verduistering en diefstal gedaan.
Advertenties