Nickerie kampioen Suriname Spelling Bee
31 May 2016, 23:13
foto
Kampioen GLO, Kengy Kasban van OS Zeedijk, inspecteur van Onderwijs op voj-niveau, Marjon Tirtosemito-Hirosemito, en semikampioen Pearl Kromosetro.


In een spannende sfeer is zaterdag in De Mantel, de finale van de Suriname Spelling Bee competitie gehouden. Leerlingen moeten voor een jury en publiek zonder fouten woorden spellen. Op glo-niveau behaalde Nickerie de eerste en tweede plaats. Kengy Kasban is kampioen geworden en Pearl Kromosetro semikampioen. Beiden zijn van OS Zeedijk. Verder wist Jonathan Samson van de R.G. Bueno Bibazschool de kampioenstitel in de wacht te slepen op mulo-niveau, na drie spannende knock-out rondes.

De inspecteur van Onderwijs op voj-niveau Marjon Tirtosemito-Hirosemito, hoopt dat deze jonge Surinamers een extra waardering tegemoet zullen mogen zien. Zij hebben de naam van het district op waardige wijze uitgedragen. Zij zijn de districtscommissaris, Wedprekash Joeloemsingh dankbaar voor de medewerking zodat Nickerie ook mocht participeren en het kampioenschap kon meenemen naar huis in beide klassen.

Joeloemsingh stelde het Burger Informatie Centrum tegen een geringe bijdrage ter beschikking voor de voorronde van de Spelling Bee. De winnaars kregen tablets, mobieltjes, woordenboeken en bioscoopkaarten. De activiteit is gehouden door
Dominium NV. Dit bedrijf is de organisator van dit jaarlijks terugkerend evenement.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April