Somohardjo: Geen mandaat voor onderhandeling met NDP
31 May 2016, 20:17
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur zegt dat leden die deel uitmaken van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) geen mandaat hadden om te onderhandelen met de Nationale Democratische Partij (NDP). Een dergelijk mandaat zou moeten worden goedgekeurd door de partijraad, het hoogste orgaan binnen de partij, en dat is nimmer gebeurd, zegt Somohardjo in een verklaring.

De PL-voorman reageert hiermee op uitspraken gedaan door HVB-toppers tijdens een informatiebijeenkomst aan de Javaweg, als zouden zij opdracht hebben gehad om met de coalitie te gaan praten vlak na de verkiezingen van 2015. “Dit is helemaal niet waar. Behalve dat de partijraad nooit heeft goedgekeurd dat zij met de coalitie moesten praten, is het resultaat van de onderhandelingen die de HVB-leden hebben gevoerd ook nooit gebracht naar dit orgaan,” zegt Somohardjo.

"Als het waar zou zijn dat ze mandaat hadden, dan betekent dit dat ze als mandatarissen absoluut ongeschikt zijn, omdat het zou betekenen dat ze slechts één ministerspost hebben binnengehaald. De Pertjajah Luhur is altijd goed geweest voor minstens drie ministersposten. Zo een mager resultaat is minachting van de partij. Dan ben je ongeschikt als onderhandelaar. En dan moet je de voorzitter van de Pertjajah Luhur nu niet komen verwijten dat zaken zo zijn gelopen,” stelt Somohardjo.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April