President jaagt oppositie op stang
31 May 2016, 15:13
foto
President Desi Bouterse bij de presentatie van het Stabiliteits- en Herstelplan in De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft de oppositie flink op stang gejaagd tijdens de presentatie van het Stabiliteits- en Herstelplan vanmiddag in De Nationale Assemblee. Er werd massaal om een punt van orde en interruptie geroepen toen Bouterse aangaf dat de oppositie bezig is de regering die tot 2020 mandaat heeft om te regeren, vroegtijdig naar huis te sturen. Intussen beschikt De Nationale Assemblee ook over een exemplaar van het 48-pagina's tellende plan. Na de schorsing krijgen de leden en fractieleiders kort de ruimte om te reageren op de presentatie van de president.

De president merkte op dat elementen van de oppositie het pad van dialoog hebben verlaten. Sinds vorige week wordt een machtswisseling aangekondigd, nog geen jaar na de verkiezingen. Het volk wordt mooie dingen beloofd, als men maar aan de macht kan komen. Bouterse zei dat er ondoordachte zaken worden beloofd, die niet gerealiseerd kunnen worden. De president vroeg of politiek conflict de enige weg is om de problemen waarmee het land te maken heeft, op te lossen. Wat is de prijs hiervoor. Hij haalde aan dat de regering wettig gekozen is.

Bouterse merkte op dat de oppositie de crisis onderkent. Met technische analyses moet de regering worden bestreden. De crisismaatregelen moeten worden besproken. Het gaat om het oplossen van de problemen waarmee het land te kampen heeft. Alles wordt gegooid op corruptie en verspilling, terwijl de ogen gesloten worden voor de oorzaken. De president haalde aan dat de inkomsten van het land verminderd zijn. Het land heeft te kampen met een tekort aan deviezen. De president wees op de verantwoordelijkheid die politieke leiders hebben. Hij riep op tot dialoog, overleg en consensus. Het land is volgens hem gebaat bij een open, eerlijke en constructieve discussie.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March