Zaak CHS door Hof van Justitie behandeld
31 May 2016, 03:32
foto


Het Hof van Justitie heeft zich maandag gebogen over de zaak die de raadsman van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Irvin Kanhai, aanhangig heeft gemaakt. Kanhai wil dat het vonnis wordt opgeschort, omdat dit niet uitvoerbaar zou zijn. De kortgedingrechter heeft het CHS opgedragen om te voorzien in de vacature die ontstaan is door de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan.

Eerder is deze zaak uitgesteld op verzoek van Kanhai. Gisteren hebben de advocaten Kanhai, Gerold Sewcharan en vertegenwoordigers van de politieke partijen Pertjajah Luhur, NPS en VHP hun zegje gedaan in de raadkamer. Starnieuws verneemt dat ook de kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) erbij waren.

Kanhai blijft bij zijn standpunt dat het vonnis niet uitvoerbaar is. Hij heeft het Hof gevraagd om de uitvoering op te schorten, totdat er een uitspraak is gedaan in bodemprocedure. Het CHS heeft een proces-verbaal opgemaakt dat niet naar de betreffende hoofdstembureaus is gegaan, maar naar het ministerie van Binnenlandse Zaken dat belast is met de verkiezingsorganisatie. Kanhai vindt dat hiermee voldaan is aan het vonnis op basis van de Kiesregeling. Het Hof van Justitie zal spoedig vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March