Jogi: Regering legt verantwoording af aan IMF
31 May 2016, 00:38
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vindt dat de regering nu niet meer aan De Nationale Assemblee, maar aan het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verantwoording verschuldigd is. Dit blijkt volgens hem uit het gedrag van de regering. "Nu alles rond is, het programma is goedgekeurd, de president uitleg gegeven heeft in Ocer, dan komt het parlement vandaag als laatste aan de beurt om een monoloog aan te horen," zegt Jogi aan Starnieuws.

Op 22 april heeft president Desi Bouterse de contouren gepresenteerd van het Stabilitatie- en Herstelplan in De Nationale Assemblee. Hij had toen aangegeven dat zaken werden doorgerekend en het plan binnen een week naar het college gestuurd zou worden. "Er is zelfs aan leden en plaatsvervangende leden van de Sociaal Economische Raad exemplaren uitgedeeld, maar het hoogste college van Staat, dat het volk vertegenwoordigt, is nog steeds in het ongewisse gelaten," stelt Jogi.

Het Assembleelid vindt dat de leiding van het parlement er mede schuldig aan is dat het college wordt gedesavoueerd. "Nu is het mosterd na de maaltijd. Wat gaan wij nog kunnen inbrengen. Er zijn geen correcties mogelijk, want het IMF heeft het plan reeds goedgekeurd. De coalitie zal alles goedkeuren, waardoor er geen rekening wordt gehouden met De Nationale Assemblee," zegt Jogi.

De politicus vindt dat bewust De Nationale Assemblee erbuiten is gelaten. De regering wist allang dat er een aanpassingsprogramma uitgevoerd moest worden. Toch is er zolang gewacht. "Als de regering ons serieus zou nemen, hadden wij ook een concept kunnen krijgen en hadden wij een bijdrage kunnen leveren," zegt Jogi.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April