Bufaz wil tehuiskinderen sneller in stabiel gezin plaatsen
31 May 2016, 01:55
foto
De wnd. directeur van Juspol, Humphrey Tjin Liep Shie, (2e v L) poseert met medewerkers van Bufaz en de unit Internationale Betrekkingen. (Foto: Juspol)


Het Bureau voor Familierechtelijke zaken (Bufaz) heeft sinds vrijdag een unit Internationale Betrekkingen. Het werk van de unit moet voorkomen dat kinderen onnodig lang in een tehuis verblijven. Zij zullen eventueel in een buitenlands pleeggezin geplaatst worden. Door een hoge werkdruk bij Bufaz en een tekort aan personeel, kwam het vaak voor dat kinderen te lang in een tehuis bleven.

BuFaz is een kinderbeschermende instantie die valt onder het ministerie van Justitie en Politie. De unit moet ervoor zorgen dat kinderen die in tehuizen verblijven zo snel mogelijk in een stabiel gezin worden ondergebracht. Door de werkdruk en de onderbemensing kwam het maken van de overweging van de familieplaatsing, plaatsing in een Surinaams of buitenlands pleeggezin, niet zelden te laat op gang, zegt de voorlichting van Juspol.

Bufaz is in contact gekomen met Stichting Meiling in Nederland, om bijstand voor het opzetten van een unit Internationale Adopties in Suriname. De naam van de unit is veranderd van Interlandelijke adopties in Internationale Aangelegenheden, mede door de noodzaak om alle zaken met een interlandelijk karakter centraal te deponeren, zegt Juspol.

De waarnemend directeur van Juspol, Humphrey Tjin Liep Shie, overhandigde de sleutel aan het hoofd van Bufaz en die droeg het vervolgens over aan de coördinator van de unit, Herman Edoo. Er zullen vier medewerkers op de afdeling werken.
Advertenties