Hoefdraad ontkent ontslag van ambtenaren
30 May 2016, 19:13
foto
Minister Gillmore Hoefdraad


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkent ten stelligste dat ambtenaren zullen worden ontslagen. Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, zei zondag tijdens een massabijeenkomst dat 5000 ambtenaren naar huis gestuurd zullen worden. Dit zou een eis zijn van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Hoefdraad ontkende bij Clifton Limburg in Bakana Tori in alle toonaarden dat dit zal gebeuren. Hij begrijpt niet van waar deze verhalen komen. Nergens is afgesproken met IMF dat het ambtenarenkorps zal worden afgeslankt. Brunswijk zei dat hij dit gehoord heeft van IMF-toppers met wie hij heeft gesproken.

De bewindsman zei dat dag en nacht is gewerkt om het hoofd boven water te kunnen houden. Nu het programma door het IMF goedgekeurd is, hebben diverse banken en kredietinstellingen contact gemaakt met Hoefdraad. Volgend jaar verwacht hij een positieve beoordeling van Moody's en Standard en Poors.

Dinsdag zal president Desi Bouterse het Stabiliteits- en Herstelplan presenteren in De Nationale Assemblee. Hij heeft al een voorproefje gegeven in Ocer zaterdagavond. Ook Hoefdraad heeft in Bakana Tori uitleg gegeven. Nu is het de beurt van De Nationale Assemblee. Aan de volksvertegenwoordiging werd eind april beloofd door de president dat binnen een week het programma beschikbaar zou worden gesteld. Dit is niet gebeurd.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March